perjantaina, kesäkuuta 06, 2008

Terveiset kesäkaupungista. Ihmisiä tungeksii terasseilla- itsekin tuli syötyä kauniisti katettu, ruokaisa salaatti "vanhojen" työkavereiden seurassa. Yksi ystävistäni sanoi heti tapaamisen alkuun, että oli päättänyt ettei tälläkerralla puhuta mitää ilmasonmuutosesta. Tarkoituksenani ei ole saarnata tai tuputtaa kenellekään, vaikka arvaattekin, että siitäkin aiheesta keskusteleminen on minulle helppoa. Hänkin on erittäin valveutunut, niin että ehdotus oli minustakin ihan hyvä. Muutakin puhuttavaa kyllä riittää.

Bussissa oli tällainen mainos, varmaan tarkoitus on provosoida. Alhaalla lukee pienellä, että energialla tarkoitetaan urheiluun kätettävää energiaa. Energian tuhlaaminen liikuntaan on toki toinen juttu kuin mikä mainoksesta ensin mieleen juolahtaa. Mainosmiehet löytävät kekseliäästi tapojaa saada huomiomme kiinnittymään.

Kotimatkalla luin mukaan poimimaani City-lehteä "50 tapaa pelastaa maailma"
poimin ja linkitän tähän ympäristöasioita sivuavat ehdotukset:

WWF:n kautta voi tukea
Pandatori http://www.pandatori.fi/ Myrmannin kauppakeskuksessa su klo 10-15, jokaisesta myyntipaikasta lahjoitetaan 10% WWF:lle kierrätyksen lisäksi.

Osta pala metsää (hehtaari Etelä-Suomessa maksaa 4000€), tee siitä perintömetsä. http://www.wwf.fi/ymparisto/metsat/perintometsat/

Pelasta Itämeri
-ostamalla Luomua. Luomutalous vähentää erityisesti fosforipäästöjä, viljelykierroksen ansioista.
-vanhasta Nokialaisestä kännykästä, joka on palautettu 30.6 mennessä, maksetaan 2€/kpl WWF:n Itämeren suojelukampanjaan.

Kangaskassi, jolla samalla voit ottaa kantaa esim. Kiinan ihmisoikeuskysymyksiin http://store.amnesty.fi/product.php?p_id=233

Ekologinen jalanjälki http://www.footprintnetwork.org/gfn_sub.php?content=myfootprint. Googlen kautta saat "käännetyn version"

Muiden hyvien kohteiden lisäksi lopussa on myös erittäin hyvä vinkki: "pelasta itsesi" tekemällä vapaaehtoistyötä. Tutkimuksen mukaan se kuulemma ei tee pelkästään onnellisemmaksi vaan myös terveemmäksi. Minä ainakin voin uskoa tätä ohjetta...

Tässä linkissä koko juttu http://www.city.fi/artikkeli/50+tapaa+pelastaa+maapallo/2701/

Ei kommentteja: