lauantaina, kesäkuuta 07, 2008

Pitkästä aikaa pilvinen aamu. Koleus ohjasi minut lukemaan aamulehden sisällä, mutta kun sohva on nt ikkunanurkassa ja vaahterat ylettyvät pitkälle yli pihan- voisi kuvitella olevansa jonkinlaisessa viherhuoneessa tai vilpolassa kuten minun isoäitini luona aamulehti luettiin.

Tänään "jokatoinen tavara pois"- puuhasteluni jatkuu pienen tauon jälkeen. Näin etukäteen ajatellen kohde on vaikein. Kodin sydän eli keittiö kätkee kaappeihinsa kapioita. Niiden tarkoitus on kulkea suvussa ja muistuttaa meitä omista juuristamme. Kuvassa on Arabian Krisiina-kahviastiastosta aamulla tekemäni asetelma. Tätäkään astiastoa ei usein tule kätettyä, mutta Kristiinan päivänä siitä juodaan toisennimen nimipäiväkahvit ja siksi se on tarpeellinen. Kaapeissa odottaa paljon muutakin vastaavanlaista. Onneksi saan apuja henkilöltä, jolla ei vastaavia tunnesiteitä säilöttyihin asioihin ole. Yhdessä katsoessamme tulee todella perusteltua, miksi joku tavara jää. Ensisijainen tarkoitus on saada tilat käytänöllisiksi, niin että kun jonkun esineen tarvitsee, sen myös löytää ja saa kohtuullisella tavalla otettua käyttöön. Toissijaisesti laittamalla tavaraa kiertoon toivon, että siten voin vaikuttaa pisaran osuudellani uuden tavaran valmistamisen tarpeettomuutta.
Lopuksi pari mielessä kävissyttä ajatusta: HS:ssä kerrottiin, että kaupngin katuverkoston alle rakennetaan keskusjäähdytsjärjestelmää, jotta ATK tilat ja toimistot yms. saadaan viilennettyä...ihan mieletön miten koko hommaan kuluu energiaa. Lepiksen http://lepis.wordpress.com/ kommentti "mieti, jos USA:n presidentiksi olisi tullut Al Core" laittaa tosiaan miettimään mikä kaikki olisi toisin. Miten muutamalla henkilöllä voi olla sellaista valtaa, jota voidaan käyttää monella tavalla. Jotenkin täällä on vallassa ollut kaikenlaista "Aatua" ja ihmiskunnan kärsimykset sitten sen mukaiset.

Ei kommentteja: