torstaina, kesäkuuta 05, 2008

Maailman ympäristöpäivää taidetaan viettää aika vaisusti, kun en googlaten löytänyt erinomaisen massiivista linkkejä. Tällaisia tapahtumia on ollut http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/ymparistopaiva_05062008.htm
Kirkko ja kaupunkin lehdessä oli ilmoitus, että suurkirkon portaat pestään ympäristöpäivän kunniaksi, että tervetuloa- oma harja mukaan ?!

Kun aurinko laskee rantaan, en osaa heti kuvitellakaan millaisia asioita maailmalla tapahtuu. Perhosefekti, siis yhden perhosen siipien iskun aiheuttaman tuulahduksen vaikutus kokonaisuuteen.

Minun ympäristöpäivän suurin huomioni on liittynyt USA:n presidentinvaaleihin. Aikaisemmin olen vain ajatellut, että vaalikampanjat ovat mielettömiä ja melkein yhtä mielettömiä tarjolla olevat ehdokkaat. Tunnustan, etten ole todellakaan seurannut ehdokkaita ennen, joten edellä on täysin mielikuviin perustuvaa ennakkoluuloa. Nyt kun HS ja Sata sekä Metrolehtien uutisena oli Obaman http://fi.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama ilmoittaneen virallisesti olevansa ehdokkaana ja asiat, joita hän tulisi presidenttinä toteuttamaan mm. Leikkaisi hiilidioksiidipäästöjä 80% alle 1990-luvun tason vuoteen 2050 mennessä vs. Mc Cain http://fi.wikipedia.org/wiki/John_McCain kannattaa päästökauppaa ja tukee päästöjen leikkausta 30%:iin vuoteen 2050 mennessä. Maailma on nykyisin niin paljon "pienempi", että minullakin taitaa olla syytä olla jotain mieltä USA:n presidenttiehdokkaista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mietippä millainen pallon tila olisi jos Al Core olisi tullut valituksi Yhdysvaltain presidentiksi silloin muutama vuosi sitten ;)

Nyt tulemme joutumaan tyytymään tuohon 30%:n, sillä Jenkit ei kovin helpolla valitse mustaa miestä presidentiksi. Valitettavasti.