torstaina, tammikuuta 24, 2008

Pääkaupunkiseudulle on laadittu ilmansuojeluohjelma. YTV:llä mainion reittioppaan vieressä on kuva, josta näkee missä alueella ilman laatu on hyvä (vihreä pallukka) ok (keltainen) tai huono (punainen pallukka). Näen ne joka kerta kun haen reittiä, jota teen ainakin viikottain. Niin tarkkaan en ole seurannut, että osaisin täsmällisesti päätellä mistä ilmanlaadun huononeminen johtuu, enkä myöskään voi jättää menemättä paikkaan, jossa näen punaisen pallukan. Minusta lapsille on tärkeä ulkoilla raikkaassa ilmassa, mutta entä jos kotiosoitteemme päällä on punainen pallukka ?! Tähän asti en ole rajoittanut ulkoilua.


Keväisin hiekkapöly on todellinen vaiva, mutta nyt kun lunta on vähän ja autoissa kuitenkin nastarenkaat hiomassa pienhiukkasia ilmaan. Entä katujen suolaus ?!

Asunnossamme on luksuksena takka, jonka loimusta pidän kovasti. Tuli on rauhoittava ja samalla luonnonläheinen ja villi. Puutakin on runsaasti poltettavaksi... Varsinaiseen lämmitykseen takkaa ei ole tarkoitettu, joten olemme melkein kokonaan luopuneet takkailloista välttääksemme turhaa pienhiukkaspäästökuormaamme. Lähiseudulla tuoksuu joskus takkasavut ja minulle tulee niistä leppoinen mieli. Tulen kuitenkin vallan mainiosti toimeen ilman takkaa.


Eilisissä kymppiuutisissa kotitalouksia haastettiin talkoisiin, joten skeptisistä ajatuksista huolimatta jatkan valitsemallani tiellä.

Ei kommentteja: