keskiviikkona, tammikuuta 23, 2008

Asensin koneelle uuden päivitysohjelman ja sen jälkeen kone tietysti temppuili. Pelkäsin jo etten pääse enää nettiin. Kummallinen levottomuus valtasi, vaikka oikeasti kaikki oli hyvin. Nettiin on niin tottunut, että olisi opeteltava erikseen uudestaan elämä ilman tietokonetta. Olen siis jollain tavalla tästä riippuvainen. Enkä pelkästään täällä kotona vaan tietysti koko yhteiskunnan rahaliikenne, terveystietojen, verotietojen jne. kirjaaminen. Ja kaikki tämä toimii tietysti sähköllä.

Metrolehdessä oli STT:n artikkeli, jonka mukaan uusiutuvan energian käyttöä on vaikea lisätä. Artikkelin mukaan uusiutuvien lähteiden osuus on jo nyt 28%. EU:n lisätavoite olisi päästä 38%:iin. "Juha Naukkarisen" mukaan Suomessa jo olevien uusiutuvien energialähteiden olemassaolo on jotenkin esteenä tavoitteelle. Jutussa selvisi, että teollisuus kuluttaa 53 % kaikesta sähköstä Suomessa. Asuminen ja maatalous kuluttaa on vain 15%. Lämpimämmät ilmat vaikuttavat lämmityskuluihin, mutta teollisuus kuluttaa tasaisesti.

Samalla sivulla oli juttu, kuinka kuluttajan sähkölasku on noussut roimasti. Keskimäärin 5,8% nousua. Ehkä tuossa on myös kannustinta vähentää turhaa sähkönkulutusta.

Lopuksi vielä tämänpäivän tärkeä ajatus "voiko ihminen tehdä ilmaston lämpenemisen puolesta todellisia tekoja ?" Vai onko syytä ryhtyä vain varautumaan pahimpaan ?!?

Ei kommentteja: