perjantaina, lokakuuta 16, 2009


Viikko 42 / 2009

Kokemus luomupiiristä

Olen ollut aikaisemminkin luomupiirissä, mutta nyt olen uudestaan innostunut.
Ostin 3 kg lanttua ja 3kg porkkanaa sekä kilon Mörby gårdin 77% luomulihamakkaraa ja kilon Lassilan tilan kaurahelmiä. ostoskorin hinta oli yht. 28 €. Referoin tähän hiukan luomuringin ostajia:
Postituslistalla on n 50 henkilöä, joista tälläkertaa teki tilauksen n. 30 henkilöä. Ostoksia tehtiin 10€ ja 135€ väliltä.
Kiitokseksi täytyy sanoa, että vapaaehtoisesti pyörivä rinki vaatii paljon tekijöiltä. Siksi olen varovanen arvostelemaan.
En kuitenkaan meinannut löytää jakelupaikkaan sitten millään. Kerrostalon rappukäytävästä kerhohuoneeseen.
Usean kilon ostosta ei tosiaan viitsi kovin pitkää matkaa raahata, joten siinä olisi jakelupaikan keskeisyydellekin toivomisen varaa.

Kreative blogger haastaa kertomaan itsestäni seitsemän asiaa, joita muut eivät vielä tiedä ja linkittämään seitsemän blogia, jotka ansaitsevat mielestäni tunnustuksen:

Kiitos siis Kaisulle Peikkojen maailma- blogista sekä saamastani palkinnosta.

1)Olen yltiöpositiivinen skorpioni, syntymäaikani vuoksikin hämärässä marraskuussa on ytyä. Viihdyn (turvallisissa) ääriolosuhteissa.

2)Läsnäolo ja läheisyys ovat inhimillisiä arkisia ekotekojamme. Arvostan läsnäolevaa nukahtamista.

3)Minulla on kaksoset. Sen vuoksi varmasti lähipiirin ystävät ja naapurit ovat antaneet kiertoon vielä innokkaammin vanhoja lastentarvikkeita ja niille on tosiaan ollut käyttöä, kun kaikkea tavitaan kerralla kaksin kappalein.

4)Partioharrastus on ollut osaltaan vaikuttamassa siihen, että minusta on tullut luontoa arvostava ja yhteiskunnallisesti innokas.

5)Eihän kukaan kai luule, että pystyn aina elämään kuten kirjoitan ?! Viimeisin on riisin ottaminen uudestaan lasten ruokalistalle takaisin : (
Paheeni taitaa olla jäätelö - ei kovin ekologista.

6)Minulla on ollut pitkä saksa ja sitten pakkoruotsi, niinpä enkun taito on jäänyt sille tasolle, etten voi seurata englanninkielisiä ilmastosivuja, enkä linkittää niitä. Mutta osaan viittomakieltä.

7)Olen harrastanut valokuvausta, siksi olen kiinnostunut valokuvatorstaista. Ehkä jatkan sillä vielä seuraavan vuoden pisarat-blogia.

Tunnustan seitsemän kiinnostavaa ilmastoblogia:

1)Tietoukka "jyvä päivässä pitää lööperin loitolla"

2)Ilmastonmuutos ja demokratia "Etsimme demokraattisia ratkaisuja ilmastokriisiin. Uusia tapoja osallistua ja jakaa osallisuutta. Perusolettamuksemme on, että perinteinen politiikka ei kriisiä torjua. Siksi sen on keksittävä itsensä uudelleen. Tämä on haaste ja mahdollisuus nimenomaan demokratialle. Blogiin kirjoittavat Aleksi Aaltonen, Roope Mokka ja Aleksi Neuvonen."

3)Ajatuksia ensimmäisestä maailmasta "Blogia kirjoittaa Sampsa Kiianmaa. Olen pienen pojan ja vielä pienemmän tytön isi, vaimoni aviomies ja metsänhoitaja WWF Suomessa. Käsittelen blogissa itseäni puhuttelevia aiheita, milloin mitäkin. Blogissa esitetyt ajatukset ovat vain ja ainoastaan henkilökohtaisia kannanottojani ellei toisin mainita."

4)Kohti terveellisempää elämää "Reissupäiväkirjaa ja merkintöjä matkalla kohti edes hieman terveellisempää omaa elämää ja toivottavasti myös hiukkasen parempaa maailmaa.."

5)WWF Villi planeetta "työntekijät kommentoivat ajankohtaisia ympäristöteemoja ja kertovat WWF:n tuoreimmista kuulumisista."

6)
Hulinaa ja hiljaisuutta
" jo lopetettu blogi, mutta sittenkin yhä luettava"

7)Hullukaali "Pääasiassa luontoblogi. Kerron havainnoistani ja kuvitan juttuja ottamillani valokuvilla."

Viikon kysymyksessä kysyn löysinkö yhtään kiinnostavaa linkkiä ->

3 kommenttia:

kte kirjoitti...

Voi, kiitos! :) Itse asiassa sain tän saman tunnustuksen kans jo vähän aiemmin, joten en taida enää laittaa eteenpäin.. Mut kiitos kuitenkin!

Hullukaali kirjoitti...

Kiitoksia! Yllättävältä taholta tuli tunnustus, mutta näin sitä tutustuu uusiin blogeihin, puolin ja toisin. Ja otan ilolla myös vastaan tuon määritteen "ilmastoblogi", sillä kaikki kuvausretkeni teen kyllä ilmastoa hellivällä tavalla eli kävellen tai pyöräillen :).

Pisarat kirjoitti...

Viikon kysymyksessä kyselin vähän tekstien linkkeihin liittyen. Kolme vastasi, että avaa vain kiinostavat linkit ja yksi vastasi löytäneensä hyvän linkin oheisesta postauksesta.