tiistaina, joulukuuta 09, 2008


Olen toipilaana flunssan kourissa, mutta en sentään petikunnossa.
Meillä on mukavasti kirjoja luettavaksi ja siitä ideoinkin, että kirjavinkkaus olisi kiva joululahjaidea myös aikuisille. Ei tarvitsisi antaa lahjaksi kirjaa, vaan itseään kiinnostavan kirjan tiedot lainaamista varten.

Lukemisen ympäristövaikutukset ovat moninaiset. Lainattavan tai käsikirjaston kirjan paperi ei ole kertakäyttöistä, lukeminen lisää tietoa, tietoisuutta, mielikuvitusta...
Eilen pojat olivat kysyneet, että miksi meillä ei ole telkkaria ? Pohdimme sitten, mikä olisi hyvä vastaus. Tuntuu ihan hassulta "puolustautua" tai perustella itselleen niin selvää päätöstä, joka tosiaan ei ole todellakaan vähentänyt arkemme laatua. Jotenkin oli tekopyhää sanoa, että "no meillä varataan sitten enemmän aikaa toisillemme, luemme, seurustelemme ja pelaamme" (kun häviämisen opettelu ei aina kaikista ole niin mukavaa yhdessä oloa ; ) Ei ollut tarkoitus tietenkään tuomita niitä vanhempia, jotka kiirehtivät nukkumaanmenohetkestä katsomaan uutisia, mutta se on ollut itselleni ratkaiseva osa päätöstä.

Ajattelumaailmamme muuttuu kokemusten myötä. Ikinä en olisi uskonut, että olisimme ilman telkkaria tai viluvarpaisena vähentäisin lattialämmityksiä. Olette olleet seuraamassa kohta vuodenajan havahtumistani. Itsestäänselvät tarpeet ovatkin olleet "turhia", niiden poissaoloa ei edes huomaa.

Ei kommentteja: