maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Metro-lehdessä on minusta aivan järkyttävä uutinen ydinvoimasta. stt:n uutinen "Ydinjätesäiliöt vuotavat Saksassa". Suolakaivokseen väliaikaisvarastoidut ydinjäteastiat ovat sikinsokin trukeilla ajettu jopa puhki. Nyt varastoon on päässyt vettä ja asukkaat Assessa pelkäävät pohjavesiensä puolesta. Haloo, eikö toi ole jo järkyttävää !!! Syön totisesti mieluummin pettua havulaavussa värjötellen kuin katson kun lapseni alkavat säteillä ydinjätteestä, kuin hattivatit.

Kävin taas sähkömittarilla ja asuntomme "irtosähkön" kulutus (siis ei keskuslämmitys eikä vedenlämmitysenergiaa huomioitu) huhtikuusta syyskuuhun on ollut km 81 kWh/viikko. Kunpa olisi matikkapätä ja nopeasti selvittäisi montako tuntia aurinkopaneelin kestäisi kerätä tuo määrä entä ydinvoimalla sitten.

Kiitos vastauksesta. Varmaan ideoita olisi lisääkin. Valinnat ovat pieniä tekoja, mutta jo yhden perheen vuosittaiset teot tarkoittavat enemmän tai vähemmän turhaa jätettä. Valinnoilla vaikutamme ympäristön lisäksi myös omaan hyvinvointiimme. Perunat kuorinnen keitettynä ovat säilyttäneet enemmän vitamiinejaan ja äitiparan selkärasitus käy pienemmäkis kun ei kaupasta turhaa kuoria kanna kotiin vain viedäkseen ne kohta biojätteeseen : )

Ei kommentteja: