torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Olkoon tämä kirjoitus ylistys pyöräilylle. Hyvä kolleegani ehtii pyörällä ainakin yhtä nopasti perille kuin julkisilla. Minäkin pidän pyöräilystä, mutta olen vähän varovaisempi, enkä niin intohimoinen. Viiden kilsan matka suuntaansa on minusta ihan ok. Siitä pidemmät matkat vaativat sitten jo enemmän suunnittelua ja aikaa. Suunnittelussa upeaksi avuksi on YTV:n kevyen liikenteen reittikartta, joka arvioi jopa ajoajan. http://kevytliikenne.ytv.fi/

Pyöräily on monella tavalla käytännöllistä, kun samalla kun pääsee joustavasti liikkumaan, saa samalla kuntoilua. Pyörällähän pääsee myös niin rauhallisesti kuin tahtoo ja Helsingin alueella voi varasuunnitelmana ottaa jostain reitistä vain osan ja jatkaa matkaa sitten vaikka julkisilla.
Pyörän huolto on minusta oikea tulevaisuuden ammatti. Uskon, että pyörien aika tulee vielä ja siinä olisi kyllä tilaa tuotekehittelylle. Vaikka kyllähän markkinavoimat kovasti jyllää ja saa olla tarkkana, että tekee hankintansa kestävää kehitystä ajatellen. Kypärä on todella tarpeellinen, mutta kuinka sen saa säilymään siten, ettei siitä tule ennenaikaisesti kaatiskamaa ?!

Ei kommentteja: