Palaanpa pakkausmateriaali-aiheeseen.
Ensin arkisiin pakkauksiin: Olen tiedustellut Valiolta viili- ja raejuustorasioista. Tässä vastaus
Kiitos yhteydenotosta Valioon. Valio viilipikareiden materiaali on polystyreeni (PS) tai polypropeeni (PP). Nämä materiaalit ovat kierrätettävissä jos järjestelmä on olemassa eli pakkaukset voidaan polttaa polttolaitoksessa. Kierrätysasioista kannattaa tiedustella oman kunnan vastaavalta henkilöltä esimerkiksi ympäristösihteeriltä. Kaikki kuluttajilta tulevat palautteet ovat kuitenkin meille tärkeitä ja auttavat kehittämään toimintaa jatkossa. Välitämme palautteenne koskien viiliä eteenpäin markkinointiin ja pakkauksista vastaaville henkilöille."
Äiti teki minun lapsuudessani viiliä Tupperin astioihin, mutta maku oli sen verran karvas, etten taida itse viitsiä yrittää. Maustamaton jugurtti ei ole minusta viilin veroista, mutta litran pakkaus on kartonkikierrätettävää...
Viilistä kysyessäni tiedustelin samalla, miksi jäätelötöttöröissä on nykyisin muovikannet ja jotain pompulanamujäätelöitä on täysin kertakäyttöisissä muovipurkeissa. Valion vastaus jatkuu..."Valiojäätelön liiketoiminta on siirtynyt Nestlèn omistukseen. Valiojäätelöä koskevissa kysymyksissä kannattaakin ottaa yhteyttä Nestlèn kuluttajapalveluun.> e-mail: kuluttajapalvelu@fi.nestle.com> puhelin: 0800-06161 klo 8.00 - 16.00> www.nestle.fi"
Valion jäätelöt ovat ehdottomia suosikkejani, Ingmann lienee vielä kotimainen, mutta harvemmin sitä tulee ostettua. Hankimme jäätelökoneen, saadaksemme terveellisempää jäätelöä tuntemistamme alkuperäisaineksista siis kermasta, aidoista marjoista, vanilja tangolla, täyskaakaojauheesta ja halutessamme voimme makeuttaa hunajalla. Olemme olleet tyytyväisiä, vaikka onhan jäätelön tekeminen aika työlästä. Toista vuotta kuitenkin olemme jäätelöt tehneet itse. Energiakulutuksellisesti kerman kiehautus, jäähdytin pöntön pakstus sekä 30 min jäätelön pyöriminen pikkumoottorilla... Jätettä tulee lähinnä kermasta.
Tiedustelin vielä Fazerilta, miksi aikaisemmin vahapaperiin kääriyt mm. da capot ja lakupötköt, ovat nykyisin muovikääreissä.
"Hei! Kiitämme yhteydenotostanne.Muovia käyttämällä voidaan käytetyn pakkausmateriaalin määrä minimoida,jolloin myös materiaalin valmistukseen käytetyn energian määrä pienenee.Pakkausmuoveja on pystytty ohentamaan ja keventämään viime vuosina niin,että pakatun tuotteen laatu säilyy silti mahdollisimman hyvänä kokomyyntiajan. V ahatussa paperissa laku kuivuu, sillä sitä ei voi saumata tiiviiksikuten muovia, ja toisaalta vahattua paperia jouduttaisiin käyttämäänpaksumpi kerros kuin mitä muovia joudutaan käyttämään.Lakujen kääreenä käytetty OPP muovi voidaan polttaa myös kotitakassa puun seassa turvallisesti. Energiajakeen keräily on lisääntynyt Suomessa, mm.Päijät-Hämeessä ja Jyväskylän seudulla kerätään energiajaettakotitalouksista. Valitettavasti monessa kunnassa pakkauksia ei kuitenkaanvielä hyödynnetä energiana.Cloetta Fazerilla on päätetty lisätä tieto pakkausmateriaalinhyötykäyttömahdollisuuksista yrityksen internet-kotisivuille tämän vuodenaikana sekä pakkaukseen, mikäli mahdollista. Esim. lakukääreessapainopinta-alaa on kuitenkin niin vähän, että tieto hyötykäytöstä tuleelöytymään vain internet-sivuilta."
Suklaata ollaan tehty kookosöljystä ja aidosta kaakaosta, hunajalla makeuttaen. Toffeeta syntyy myös kotikonstein...
Sellaisia herkkupakkausasioita.
Ilmastoministeri nakertaa ilmastolakia
2 kuukautta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti