Kasvisruoka kuulostaa kiinnostavalta. Tampereella on ollut Vegefest
http://www.vegfest.net/ohjelma.html. Olisi varmasti perusteltua vähentää lihansyöntiä ja maitotuotteiden käyttöä. Nyt kun lapsellakin on jotain masuoireita ehkä maitotuotteista. Nykyinen ruokalistamme on sattuneesta syystä samoja ruokia viikottain toistava. Maanantaina grilli- tai ryynimakkaraa, tiistaina on herne- tai pinaattikeittoa, keskiviikkona kaaliruokaa, torstaina on toiveruokapäivä eli maksalaatikkoa, pinaatti tai porkkanalettuja, perjantaina on pastaa ja viikonloppuna kalaruokaa. Itse olen syönyt nyt koko kesän salaatteja, joihin lihan asemasta tykkään laittaa pähkinöitä ja mieluusti myös jotain juustoa. Tofun kanssa en ole oikein päässyt ystävystymään ja vehnägluteiinista tehtyä seitaa en ole edes maistanut.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/59808/SeitanLapset ovat hitaita innostumaan ruokakokeiluista, mutta ainakin itse voin tietysti lähteä ennakkoluulottomammin kokeilemaan ja sitten myös näyttää sekä esimerkkiä että suositella ja totuttaa heitä. Vehnänorasta meillä on kasvamassa. Lasten mielestä siitä tehty orasmehu näyttää ja haiseekin myrkyltä. Ovat jo tottuneet noihin "ihmeliemiin", kun meillä on myös käytössä pesupähkinösitä keitettyä pesuainetta, joka on minustakin melkoista.
http://www.dragonfeenix.net/pesupahkinat.htm
2 kommenttia:
Kaikenlaisten ruokien kokeilu on hyvin mielenkiintoista. Itse olen innokas papujen ym. idättäjä. Idätys on helppoa ja mielenkiintoista puuhaa etenkin talviaikaan, jolloin edullisia vihanneksia ei ole juuri saatavilla. Monissa blogeissa on hyviä ohjeita mm: Tästä http://www.tiko.vuodatus.net/blog/category/Id%E4tys
Kiitos hyväst vinkistä.
Lähetä kommentti