tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Poikkesin tänään Tiimarissa ja katselin hyllyjä vähän sillä silmällä, että meillähän on melkein yhden pikkumyymälän verran tavaraa ja alekorien verran lähdössä nyt tosiaan eteenpäin.


Onneksi tuossa lähellä on laadukas kirpputori, jonne lahjoittaessaan tai ostaessaan tulee tukeneeksi hylättyjä eläimiä http://www.hesy.fi/ . (Kuva on lainattu http://jaakotar.vuodatus.net/blog/398553)

Viikonloppuna juttelin Hanu Luukaisen http://www.hanneleluukkainen.fi/wp/ kanssa jätteiden lajittelusta, kun olen huomannut, että he ovat esimerkillisesti hankkineet myös metallikeräyslaatikon tyhjille eläintenruokapurkeille. Olen jo aikaisemmin pohtinut, josko siinä voisi yhdistää myös alueen asukkaiden kanssa. Tontti on senverran pieni, että mm. talvikunnossapidon vuoksi suurempi keräysastia ei sille tontille mahtuisi. YTV kuulemma on tehnyt aluekeräyspisteisiin liittyen uudistuksensa valmiiksi ja lupasin sitä kautta kysellä. Ainakaan YTV:n kotisivuilla ei metallinkeryspisteitä mainita http://www.ytv.fi/aluekerays/

Joka tapauksessa talon kulmalle on tullut siisti paperinkeräyskontti, nyt siitä ei ole kuvaa, mutta tässä entiset. Tällaiset roskien keräyspisteet, eivät todellakaan ole eduksi kierrätyksen kannalta. Vanhempieni luona on otettu käyttöön uudet Molok- syväjäteastiat. Niiden käyttöä he kommentoivat: Erillislukitut pöntöt ovat käytännössä hankalat, mm.liikuntarajoitteisille. Nyt jo pari eri astiaa on ollut rikki. Sitten kiinnostava näkökulma: Toisten mielestä dyykkaaminen on vastenmielistä ja siksikin varmasti em. astiat ovat lukittuina, mutta jos joku löytää jäteastiasta jotain, jolle vielä keksii käyttöä tai joku nälkäinen saisi dyykkaamalla lisäevästä, niin keneltä se on oikeastaan pois ?! http://www.perhosefekti.fi/ekologisuus.html#Dyykkaus

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei haittaa, että lainasit kuvaani, mutta voisitko linkittää kuvan sivustolleni? Useasti käymme tuossa kirpparilla ja kaikenlaista sieltäkin mukaan välillä lähtee. Tuonne kissapuolelle voi viedä myös puhdasta puuvillakangasa ym. huopia kissojen alustoiksi...ottavat mielellään kuulema vastaan. Mäkelänkadullakin on heidän kirppismyymälänsä. Näin joku aika sitten bussin ikkunasta...se on Vallilassa, ennen Sturenkatua.
Aika karun näköisiä tuollaiset jäteastiat ja voisi keksiä kyllä jotain siistimpää tilalle. Ainakin jätekatos olisi parempi, kuin nuo irralliset astiat.