keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

"Jäämeren rikkaudet jakoon" uutisoi Sata-lehden artikkeli / Maritta Nyström/STT
Artikkelissa asiasta nähdään hyvät puolet ja kuinka tilannetta voidaan käyttää tehokkaasti hyödyksi. Nyt päästään löytymättömien kaasu- ja öljyvarantojen kimppuun, Luotesiväylän http://fi.wikipedia.org/wiki/Luoteisv%C3%A4yl%C3%A4 avauduttua tulee hyödyllinen lisäreitti merenkulkuun... kaikista rikkauksista tietysti kiistellään, mille valtiolle saatava tuotto kuuluu ?!?

Jutussa ei mainita ilmastonmuutosta syynä merijään pienenemiseen, ei sen vaikutuksia maapallon tilaan, eikä myöskään niistä ympäristövaikutuksista, joita nyt "löydettyjen" luonnonvarojen käyttöönotto aiheuttaa.

Vuonna 1979 olen saanut lahjaksi Valittujen paljojen näyttävän kuvateoksen "maailman tutkimattomat seudut". Nyt kolmenkymmenenvuoden päästä viimeisinkin kolkka on enää jakamatta ja hyödyntämättä.

Meillä äänisadut ovat suosittuja. Pocahontas http://www.youtube.com/watch?v=21rv0ao6feo tarina herättää miettimään juuri niitä ydinasioita, joissa ihmiskunta ainakin on astunut harhaan. Toivottavasti sinulla on aikaa jäädä kuuntelemaan laulun sanat. Intiaanit ja Eurooppalaiset maanvaltaajat. Mitä on sivistys ? Mikä ihmiskunnalle riittää ? ja missä rajat tulevat lopulta vastaan ?

1 kommentti:

Luistelija kirjoitti...

"Jäämeren rikkaudet jakoon" uutisoi Sata-lehden artikkeli / Maritta Nyström/STT
Artikkelissa asiasta nähdään hyvät puolet ja kuinka tilannetta voidaan käyttää tehokkaasti hyödyksi. Nyt päästään löytymättömien kaasu- ja öljyvarantojen kimppuun, Luotesiväylän http://fi.wikipedia.org/wiki/Luoteisv%C3%A4yl%C3%A4 avauduttua tulee hyödyllinen lisäreitti merenkulkuun... kaikista rikkauksista tietysti kiistellään, mille valtiolle saatava tuotto kuuluu ?!? Niinpä, noita rikkauksia olisimme mekin jakamassa, kunhan "iso naapuri" palauttaa ne vuoden 1939 rajat paikalleen. Olisiko se hyvä vai huono meille tai luonnolle, se onkin sitten kysymysmerkki?