lauantaina, helmikuuta 16, 2008

Eilisestä HS:sta mieleen jäi hyvä mielipide, kuinka lapin hiihtokeskuksiin olisi mahdollista saada tuulivoimalla tarvittava energia. Samoin otettiin kantaa junailun kannustamisesta lappiin vs. lentoliikenne . Sitten Islantilainen uutinen, jossa kerrottiin autoliikenteen muuttamisesta vetyä polttoainaana käyttäväksi.
Tänään oli juttua Venäjän puutullien vaikutuksesta metsäteollisuuteen ja kuinka hallitus nyt on puuhassa mukana. Mielipietissä oli erittäin nerokkaan tuntuinen ehdotus vaihtoehdoksi ruuhkamaksuille: Parkkitilan vähentäminen ja keskustan läpiajoliikenteen reitit poikki....
Kirjoitusmateriaalista ei tunnu olevan puutetta, mutta pysyäkseni omissa ekoteoissani kerron nyt lomakuulumisia, jotka ovat mielestäni pikku pisaroita tällepäivälle:

- Kotipäivä, mahdollisuus rauhoittua ja nauttia omaan tahtiin omia puuhia, ei aiheuta lisäpäästöjä. Lapset ovat halunneet katsoa leikkien lomassa luontoDVD:tä, joka minusta on ihan opettavaista ja mikä tärkeintä tankkaa energiaa jaksaa taas...
- Akvaarioharrastuksessa toteutimme myös kierrätystä. Netin akvaarioharrastajien sivujen kautta laitoimme kaloja ja kasveja vaihtoon. Meille ainakin tuli hyvää mieltä ja akvaario on entistä ehompi ja uskon, että vaihtiskaverit ovat samaa mieltä.
- Netissä huutokauppa sulkeutui ja minulle tarpeeton tavara on lähdössä uudelle omistajalleen.
- Lähikaupassa poikesimme kävelyllä ja ostimme jäätelöä, mutta ei mitään muovipakattua, vaan rehellistä litrajäätelöä kartonkipakkauksessa (vaikka onkin Nestle-Valion).
-Xylitolpurkkapakkausten huomasimme kaikki olevan muovisia. Lapset keksivät ostaa pienemmät paketit, jotka ovat paperisessa kääreessä. (Tästä työlistalle ehdotus, että purukumeja saataville kuten irtokarkkeja)
- Poikkesimme myös läheisellä kirpparilla ja löysin upean pyörälaukun, siis ekoteko, kun saan paremmin tavaraa kuljetettua nyt kun turvaistuin ei enää ole käytössä- se on nimittäin erittäin hyvä apu pyörällä muunkin kuin lapsen kuljettamiseen. Kirpparilta lapset ostivat pikkukilpikonnat, joilla leikkiä on riittänyt.
- Ja jos nyt työlistaa tehdän, niin yhteydenotto myös katujen kunnossapitoon ja huoltoon, hiekkaa on lakaisematta ja se varmasti lisää ilmaan nousevaa pölyä. Eikös juuri ollut juttua, että aurausmiehet turhautuvat ilman työtä, kalusto seisoo käyttämättömänä ???

... ja minähän sanoin olevani lomalla : )

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sinut on haastettu meemiin:

http://aikataulu.blogspot.com/2008/02/etsitk-uusia-blogituttavuuksia.html