keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Luontoon liittyviä katastrofiasioita näyttäisi olevan satalehdessä: Ilmaston muutos uhkaa kunigaspingviinejä ja kevääseen heränneet kasvit voivat paleltua....

Tänään arkitekoja on tullut eteeni kolme, joista jokaiselle toivon voivani tehdä enemmän kuin mitä tänään pystyn. Siis laitan ne tähän työlistakseni ja palaan sitten myöhemmin asiaan.

1. Ketakaikkiaan otan yhteyttä nyt suoraa Palmiaan ja lähden tiedustelemaan, miten kartonkikahvimukeja saataisiin kierrätettyä. Tällä viikolla olen ollut kolmessa Palmian kahviossa, jossa ei kierrätyksestä ole puhettakaan.

2. Työnantajani on tehnyt energiatehokkuussopimuksen, jonka mukaan se sitoutuu säästämään energiaa yhdeksän prosenttia yhdeksässä vuodessa. Yksi kiinnostava asia on paperin kulutus. Uskon, että siihen olisi syytä vähän paneutua paremmin. Yhtä työntekijää kohden A4-paperia kuluu vuodessa kesimäärin 18,4kg. Jos jokainen jättäisi tulostamatta kaksi arkkia, säästyisi vuodessa Esplanadin kokoinen alue metsää ja energiamäärällä selviäisi 26 omakotitaloa. Siihen liittyy myös asiakirjojen sähköistäminen. En ole kyllä sitten varma onko kyseessä ympäristöystävällisyys, jos luentomuistion tilalla edessämme on kannettavat tietokoneet ?

3. Uusia kierrätettäviä muovipulloja on saapunut markkinoille. Kiinnostuin selvittämään, miltä osin ne käytetään uudestaan pesemällä ja milta osin sulatetaan ja tehdään uudestaan pulloiksi. Kiinnostaa, mitä järkeä on tehdä kokonaan pullot uusiksi. Täältä varmasti löytyy lisätietoa http://www.palpa.fi/pantilliset-juomapakkaukset, mutta siitä sitten joskus lisää

Ei kommentteja: