maanantaina, helmikuuta 11, 2008

Terveiset siis sähkömittarilta (SU klo 19)
Meidän asuntomme sähkönkulutus on ollut alusta asti reilumpaa, kuin naapurien. En ole osannut tidostaa sähkönkulutusta näin tarkkaan kuin nykyisin. Sähkönsyöppönä meillä on ollut:

1. Ainavalmis kiuas, jonka olen vaihtanut tarpeen mukaan lämmitettäväksi.
2. Kuivausrumpu, jota nykyisin käytän enää joskus pyyhkeiden pyörittämiseen tms. sekä rättipatteri, jota käytän tosi harvoin jos on kiireesti saatava lapsille kuivaa vaatetta.
3. Meidän perheellä on ollut pienimmät lapset, joiden kanssa olin kotona.
Joka tapauksessa Kokonaiskulutuksemme jaettuna jotakuinkin asumisvuosilla saan vuosikulutukseksemme n. 2750kwh/vuosi. Saman kokoisessa asunnossa naapurissa, jossa peruslaitteet ja lattialämmitys yms. ovat samankaltaiset on selvitty n.2140kwh/vuosi.

Kun sitten vertaan tuota kulumaa sähkön hinnoitteluun http://www.sahkonhinta.fi/ Ekosähköllä meidän kustannukset (ilman sähkön siirtoa) on olleet 192€/vuosi ja naapurilla 152€/vuosi. Laitan tähän myös linkin, miksi ekosäkö on ehdoton oma valintani http://www.taustavoimaa.fi/ekosahko/ Vertailussa katsoin kuitenkin uteliaisuuttani, millä hinnalla olisin halvimmillani selvinnyt. Melkein kokonaan fossiilisin tuottotavoin sähkön vuosihinnaksi olisi meidän kulutuksellamme tullut 161€.

Ensi sunnuntaina käyn katsomassa viikkokulutuksen ja tavoitteeni on kiriä naapureita kiinni. "Positiivista naapurikateutta ; )"

Ei kommentteja: