sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

Selvä teema Hesarista olisi ollut palmuöljyn käyttäminen polttoineena ja sen johosta suuren kysynnän vuoksi sademetsiä hakataan ja muutetaan palmunviljelykseen.
Dokumenttiohjelmasta mieleeni jäi alkuperäisheimon jäsenet, jotka kuuntelivat lähenevien moottorisahojen ääniä. Entä kaikki monimuotoinen elämä ? Ei kai vain Suomen hallitus ole "hyväksynyt" biodieseliä. Niin monet asiat muuttuvat poliittisen päätöksenteon myötä.

Sademetsistä, puusta ja siitä sattumuksesta, että meille oli jälleen jaettu puhelinluetelot, kiinnostuin muistelemaan Suomen luonnonsuojeluliiton valitsemia vuoden turhakkeita: Siellä oli nämä tuplasti (Fonectan ja Eniron) puhelinluettelot valittuna. Laitoin nyt heti niille toivomuksen, ettei niitä enää meille jaettaisi, en etsi oikeastaan mitään puhelinluetteloista. Karttaa ja joitain etukuponkeja olen joskus käyttänyt, mutta nyt ajattelin tarjota luettelot huutonettiin.

Laitan tähän muutkin valitut turhakkeet, joita on valittu vuodesta 2000
2000 Lehtipuhallin. (Tosiaan karmeeta melua ja pölyn nostatusta. Entä haravoinnin hyödyt ?)
2001 Kakkavaipan kätkijä (palaan tähän teemaan vielä joskus...)
2002 Ulkomainen pullovesi ( Nyt on sentään tullut enemmän kierrätettäviä pulloja ja sen kierrätyksen ihmiset ovat oppineet niin, että muistaakseni ainakin 90 % palaa kierrätykseen)
2003 Hampurilaisaterian kylkiäinen (älyttömin roju, jonka leikittävä keski-ikä on 1vrk. Mc donnals on sitäpaitsi täten yksi suurin lelujen levittäjä. Ja Disney on siinä sopassa mukana )
2004 Juotava jugurtti (kertakäyttömuovin ylistystä)
2005 Kaupunkimaasturi (on sanomattakin selvää, etten voi tajuta, kun minusta koko kaupunkiautoilu on turhaa )
2006 Tuplapuhelinluettelot
2007 Mönkijä (tähän en edes osaa oikein mitään kommentoida.

Tästä linkistä näkyy muita tarjolla olleita turhakkeita: http://www.suomenluonto.fi/artikkeli.php3?a=240

Ei kommentteja: