maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Lomaterveiset Korkeasaaresta:

Eläineten näkeminen on aina monella tavalla vaikuttavaa. Käsitys luonnon monimuotoisuudesta ja asioiden liittyminen toisiinsa on eläintarhan minimaapallolla helpommin käsitettävissä. Koska Korkeasaaren tehtävänä on eri eläinlajien suojelu voinee arvata, että ilmastonmuutoksen ja sen aiheuttajien (esim. sademetsien muuttaminen öljypalmumetsiksi) vuoksi tulee ihmiselle enemmän tarvetta yrittää suojella uhanalaisia eläimiä.

Eläintarhan eläimet ovat vangittuja. On liikuttavaa kuulla urosleijonan karjahtelua ja katsoa puolen metrin päästä sen jylhää olemusta. Millaisella asenteella olen itse, millaisen käsityksen ihmisen tavasta olla osana luontoa tarjoan lapsilleni ?

Korkeasaari on panostanut hyvin asiallisiin eläintiloihin sekä esimerkillisen näköisesti biomassan käsittelykeskukseen. Samalla kun toivon antamassani palautteessa vetokärryjä (jotka olivat kuulemma olleet heikkotekoisia ja siksi poistettu käytöstä) minun on tosissaan ihmeteltävä myyntikojujen muovieläimiä ja kysyttävä myös WWF:ltä, onko luonnonsuojelua tehdä keinomateriaaleista pehmoeläimiä, joita Korkeasaaressakin myydään ?

Sitten mahdottoman vaikuttava tulos sähkölukemista:

Ennen sähkönsästökuuria meidän asuntomme sähkömittari surisi ihan ylivoimaista vauhtia enemmän kuin naapureilla (joilla siis peruslaitteet yms. ovat samanlaisia) Kuluneella viikolla teimme pohjat ! Jippii ! Mittarin mukaan kulutus oli 96kwh/viikko.

Jään seuraamaan, onko kuukausikulutus siis 384kwh ja siten vuosikulutus 4608 kwh, jolloin vuosimaksu ekosähköllä on 311€ (ja halvimmalla fossiilisia polttoaineista käyttävällä Tampereen sähkölaitoksella 254,40€)

Kyllä meillä vielä helposti löytyy lisää sähkönsäästökohteita, mutta ne eivät varmasti enää ole kovin vaikuttavia.

PS. Viimeksi tekemäni päätelmät sähkömittarista verrattuna tähän viikkoon näyttävät, että laskuissani on jotain joka ei täsmää. Asiaa täytyy vielä selvitellä mm. katsomalla aikaisempien vuosien sähkölaskut

Ei kommentteja: