perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Ruuhkamaksut siis puhuttavat täällä pääkaupunkiseudulla. HS:ssa oli esitetty erilaisia teknisiä vaihtoehtoja, kuinka maksuja voidaan ryhtyä perimään. Siinähän nyt sittten miettivät. Minä meitin, kuinka paljon valvontalaitteistosta tulee ympäristökuormaa. Sateliitit jäävät lopulta nopean teknisen kehityksen myötä kiertämään ikuisesti avaruusromuna, entä ne laitteet ja niihin liittyvät muut välineet täällä maanpäällä.

Sama koskee tietokoneita, niiden teniikka kehittyy niin huimaa vauhtia, että kymmenen vuotta vanha kone on jo auttamattomasti liian vanha. Minulla on vielä c-kasetteja, LP-levyjä ja VHS-nauhoja (sekä niiden toistamiseen tarvittavat laitteet). Kaseteille nauhoitettu musiikki ja elokuvat ovat omaa aikakauttaan ja eniten kuunnellut ja katsellut venymisriskissä- siis karmeesti muovia roskikseen kaikkine muovikoteloineen. CD:täkin on runsaasti, mutta mp 3-soittimet ja kokoajan uudemat laitteet jyräävät... Lankaliittyman puhelimet, vastaajineen ja johtoineen, muinaismuistoja jo. Kyllä täyttyy kaatopaikat.

Sitten todellinen punainen vaatteeni = digiboxi. Yksi ylimääräinen sähkönkuluttaja, johtopaikat eivät riitä uudessakaan telkkarissani ja mikä parempi kuvan laatu. MURRRR

Eikä siinäkään kaikki. YTV uusii matkakorttijärjestelmänsä. Helsinkiläisiä on 0,5milj. ja jotakuinkin kaikilla ne muoviset matkakortit -> ne uusitaan (niin ja vuosittain tulee uudet maksukortit ja muoviset jäsenkortit myös tiensä päähän). Entä matkakortin lukijat ?



Eilen telkkarissa oli A-talk keskustelua energiantuottamisvaihtoehdoista ja heti perään silminnäkijä ohjelmassa nähtiin palmuöljyn käyttämiseen ekodieselinä liittyvä dokumentti. Tunnen itseni metsänreunan mökin vanhaksi mummoksi, kun en millään käsitä, ettei yhtään ymmärretä puhua myös siitä, voisiko vaikkapa autoilla kertakaikkiaan vähemmän. Siis rajoittaa kokonaan yksityisautoilua (tehdä vaikka niin kalliiksi, että vain tosi perustellusti saisi ajella välttämättömät ammattiin liittyvät ajot, mutta muuten) kertakaikkinen stoppi. Ja paljon muuta, josta voisi tosiaan lähteä miettimään, että onko ollenkaan välttämätöntä.



Ja kaiken tämän tunnerikkaan kirjoituksen päätteeksi käsitän, että teemmepä nyt mitä tahansa ei vaikutukset tapahdu useisiin kymmeniin vuosiin. Mutta sittenkin.

Ei kommentteja: