lauantaina, helmikuuta 09, 2008

Aloitan lyhyella kommentilla eilisestä Planeetta ohjelmasta. Se oli melkoinen katastrofi pläjäys. Minulle riitti, jos vain osakin näkemistäni kuvista olivat todellisia. Olen vakaasti pysymässä valitsemallani tiellä ja järjestelmällisesti minimoimassa (kertakäyttö-)kulutusta arkiteoillani.

Ihmiset pystyvät teoillaan vaikuttamaan, tosiaalta olo on kiusallisen säälinsekainen lukiessani HS:ssa tänään olleita kirjoituksia ympäristön puolesta taistelevien konkreetteja tekoja. Milla Bouquerel kirjoittaa, kuinka "Suojelijat seisauttivat hakkuut Puolangan Liperinsuolla" ja pikkumieleipiteessä Juho Kock puolustaa Mustavuoren aluetta Helsingin Vuosaressa. Vastassa on niin massiiviset koneistot. Jos pidän oletusarvona, että luonto, josta voimme nauttia mm. jokamiehenoikeuksien perusteella http://fi.wikibooks.org/wiki/Er%C3%A4taidot/Jokamiehenoikeudet on jotain korvaamattoman arvokasta haluan osoittaa, että minustakin tuottavuudele voisi tulla rajat. En varmasti tiedä tarpeeksi, mutta maalaisjärjellä ajattelisin, että Suomessa voitaisiin hyvin satsata ympäristöasioissa suojeluun yms. Minusta se jos mikä olisi kertakaikkinen valttikortti....vaikkei totaalista tuhoa tulisi. Kannatukseni ei ehkä ole tuntuva, mutta kyllä minäkin jonkun puun kylkeen voisin kahliutua. (vaikka meidän taloyhtiön tontilta juuri edellisvuonna kaadettiin isot koivu ja vaahtera ja muutama pikkupuu äänestyksellä).

Pikku-uutinen tiedoksi autoilijoille, ensi viikolla Helsingissä valvotaan erityisen tarkasti joutokäyntiä. Keskustassa sakkoa saa 50€ muualla 40€. Olen miettinyt, minkälainen vaikutus on nastarenkaiden käytöstä näin vähälumisena talvena ?

Eikä minulta jäänyt huomaamatta, että venekauppat ovat esillä messujen ansiosta. Kalliit, yli kymmenmetriset veneet ovat kuulemma suosiossa ??? En yritäkään laskea paljonko sellaisen valmistus ja huolto sekä käyttökulut ovat.

Ei kommentteja: